Behandlingen

Hvad vi byder os selv og vores krop er vi langt hen af vejen selv medbestemmende i. Gennem livet vil der opstå perioder hvor den fysiske eller psykiske del af kroppen kommer i ubalance. Med akupunkturen kan man i langt de fleste tilfælde genskabe denne balance. Det vigtigste redskab til dette er at stille den rigtige diagnose og derudfra udvælge de rigtige punkter.

Første gang patienten kommer i klinikken, stilles en diagnose. Diagnosen stilles ved at sammenholde flere ting.

1.Det patienten fortæller: Her gennemgås sygdomsforløbet fra A-Z, patienten vil blive spurgt om alt fra evt. smerter og hvor de sidder til hvordan nattesøvnen er. Der vil også her blive draget evt. vestlig diagnose ind.

2.Pulsdiagnose: Ved at lægge 3 fingre på håndleddet mærker akupunktøren pulsen, pulsen sladrer om kroppen og organernes aktuelle energiniveau. Der findes ialt 28 forskellige pulstyper og alle fortæller de noget om hvad det er ved netop den patient der er vigtigt at tage hensyn til i behandlingen.

3.Tungediagnose: Tungen afspejler kroppen. Forskellige områder på tungekroppen afspejler forskellige organer, forrest på tungen findes hjertet, på siderne af tungen lever/galdesystemet osv. Så ved at kigge på tungen kan akupunktøren få et billede af organernes aktuelle tilstand. Det man kigger efter på tungen er formen, farven og evt. belægning, alt sammen meget vigtige informationer for at stille den rigtige diagnose. Under et behandlingsforløb er det ikke unormalt at patienten selv kan se at tungen ændrer sig i takt med at man får det bedre.

Når diagnosen er stillet udvælger akupunktøren sig de punkter hun ønsker at bruge.

Ved akutte sygdomme kræves der oftest ikke et længere behandlingsforløb, hvorimod kroniske sygdomme tager tid. De første behandlinger går typisk med at få kroppen i gang igen, der skal renses ud og ryddes op, til tider føler patienten at energien bliver lav. Herefter kommer den mere opbyggende fase hvor patienten virkelig mærker at der sker noget positivt, man får mere energi og symptomerne bedres mærkbart. Den sidste fase er herefter at stabilisere kroppen, så man kan undgå nye problemer.
Ved kroniske sygdomme anbefales det ofte at man bruger akupunkturen forebyggende, ved at få en behandling hver 4-6 uge.

Patienten kan under behandlingsforløbet ofte selv hjælpe til via kosten.
For en patient med et lavt energiniveau, kan det betyde utrolig meget, at undgå stimulanser som kaffe, søde sager og alkohol, i den periode hvor energien bygges op. Alle stimulanser stjæler noget af den energi som akupunktøren skal bruge til at bygge energiniveauet i kroppen op.

Har glædet mig som et barn til juleaften til i dag. Min 2. behandling hos Klinik Foldberg. Har gået med betændt akillessene (stor kugle på midten) i 2 år. Det sidste 2 mdr har det virkeligt været slemt – konstant. Jeg har prøvet MANGE behandlinger inkl. akupunktur, creme, øvelser i rå mængder, gamle husråd. Uden resultat I mandags var jeg til min 1. behandling, hvor jeg fik akupunktur med strøm efterfulgt af laserbehandling. Jeg er næsten blevet ny-religiøs. Hold da op en forandring til det bedre. Jeg kan – næsten – gå normalt med minimum af smerte. Køre bil og skifte gear uden smerte. Der er stadig ømhed men slet slet ikke i samme omfang, og kun når jeg går -ikke en konstant smerte. Så jeg er spændt på resultatet efter i dag.
Per Kristensen

Fruevej 24 Nykøbing M